Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Taktil massage

Taktil massage skiljer sig en del från andra former av massage.

En anledning är att man inte koncentrerar sig på kroppens muskler och därför inte heller använder sig av knådande rörelser.

Det man strävar efter är att få kroppen att producera Oxytocin, vilket man åstadkommer genom att med hjälp av mjuka och långsamma strykningar stimulera hudens sinnesreceptorer. Rörelserna ska vara stora, med tydliga avslut, och göras med hela handflatan.

Rörelserna skiljer sig tydligt från smekningar, behandlingar görs också i ett visst tempo och åt det håll där huden är spänd, tillsammans med en kallpressad, vegetabilisk olja.

För att Taktil massage på ett naturligt sätt ska inge en känsla av säkerhet och trygghet, har man byggt metoden på hur vi själva stryker oss över huden när vi exempelvis tvålar in oss. Under behandlingen följer de mjuka och långsamma strykningarna således ett visst system.

Massören använder sig också av trycket från händerna och olika varianter av att hålla dem stilla.


Både svenska och utländska forskare har bevisat att Taktil massage exempelvis medför förbättrad mag- och tarmfunktion, minskad aggressivitet och ökat immunförsvar.

Det kan också fungera smärtlindrande samtidigt som det skapar en känsla av lugn och välbehag.

0