Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ayurvedisk yogamassage

Ayurvedisk massage spelar en viktig roll i den ayurvediska vetenskapen och det finns flera olika sorters ayurvedisk massage.

Den typ av massage som kallas Ayurvedisk Yogamassage är utvecklad av Kusum Modak som kommer från Poona, India och den innehåller stretchövningar från yoga asanas.

Kusum själv är elev till den välkände B.K.S Iyengar.


Vandana Jain är elev till Kusum och hon, tillsammans med Johan Westman,introducerade den i Skandinavium och startade utbildningar på Axelssons i Sverige/Norge

2006-2007.


Yogamassage är en dynamisk och djupgående helkroppsbehandling med rötter i yoga och ayurveda, en uråldrig indisk vetenskap där helhetsperspektivet är centralt.


Den innehåller massage och yoga-baserad stretching som balanserar kroppen och hjälper den att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet samt löser upp spänningar i musklerna och frigör blockerad energi i hela kroppen.


Yogamassagen utförs på golvnivå, där man använder både händer och fötter.

Varje del av kroppen mjukas först upp med massage och därefter utförs assisterad yoga-streching tillsammans med klientens andning.

Stretchövningarna gör att processen går djupare och är effektiva i behandlingen av ett specifikt problem.

Trycket anpassas till klientens muskelspänning och i yogamassagen används rumstempererad sesamolja i sparsam mängd och man behandlar alltid hela kroppen.


Sesamolja används för att öka cirkulationen och för att rensa ut slaggprodukter, den är även antibakteriell, lindrande för torr/ irriterad och problemhud samt uppmjukande för torra utslag.

Den bidrar även till att strama upp huden.

Alla som använder sesamolja kan se fram emot en mjuk och smidig hud.


Yogamassage motverkar bland annat rygg- och nackproblem, ischias, huvudvärk, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, stress och sömnproblem, depression, hormonell obalans, svagt immunförsvar, besvär med matsmältningen och övriga besvär med muskler, leder och organ.


Assisterad stretching är utmärkt för att hjälpa stela eller spända klienter att öppna upp och slappna av djupare än normalt.


"Little by little, the body opening like a flower, petal by petal." Kusum Modak - grundare till ayurvedisk yogamassage

0